DOMINICAN REPUBLIC Barahona AA Paraiso

Kód: 255/250 255/501 255/504 255/507 255/500 255/502 255/505 255/508 255/100 255/503 255/506 255/509 Zvolte variantu
230 Kč 230 Kč 230 Kč 230 Kč 450 Kč 450 Kč 450 Kč 450 Kč 870 Kč 870 Kč 870 Kč 870 Kč od 230 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Chcete kávu namlít?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Čerstvě pražená káva 100% výběrová ARABIKA.

Skvělá chuť hořké čokolády a vanilky s velmi nízkou aciditou.


Způsob přípravy

Varianty mletí kávy:

  • Turek, Espresso----jemné mletí
  • Překapávaná, Chemex , Hario V60----střední mletí
  • French press-----hrubé mletí 

Detailní informace

Detailní popis produktu

V Dominikánské republice se káva pěstuje již od roku 1715, kdy ji sem dovezli první obchodníci. Dříve byla vyvážena pod obchodním názvem Santo Domingo. Pěstují zde pouze arabiky v různých variantách. Zdejší klima a půda je ideální pro zrání výborné kávy, která zde roste od 600 do 1500 metrů nad mořem. Nejznámější druhy jsou Cibao, Bani, Ocoa a Barahona - všechny kávy zde zpracovávají mokrým procesem.

Oblast Barahona se nachází na jihozápadním pobřeží Karibského moře. Jedná se o unikátní pěstitelský region čítající 2.600 pěstitelů, rozkládající se na 12.000 ha v nadmořské výšce mezi 600 - 1000 metry. Vyrovnanost dešťových srážek a slunečných dní během celého roku umožňuje kávovníkům kvést 4-5 krát během jednoho roku, což dovoluje sběračům 5-6 krát sklízet kávu z jednoho stromu. Sklizeň této kávy probíhá v období od  listopadu do května.