Ethiopia Guji Ana Sora

Kód: 213/250 213/501 213/504 213/507 213/500 213/502 213/505 213/508 213/100 213/503 213/506 213/509 Zvolte variantu
240 Kč 240 Kč 240 Kč 240 Kč 470 Kč 470 Kč 470 Kč 470 Kč 920 Kč 920 Kč 920 Kč 920 Kč od 240 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Chcete kávu namlít?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Čerstvě pražená káva 100% výběrová ARABIKA.

Peckové ovoce, citrusy, kakao.

 

Způsob přípravy

Varianty mletí kávy:

  • Turek, Espresso----jemné mletí
  • Překapávaná, Chemex , Hario V60----střední mletí
  • French press-----hrubé mletí 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ana Sora

Mycí stanice Ana Sora se nachází ve vesnici Ana Sora, která je součástí slavné kávové oblasti Guji, a je známá svými fantastickými kávami. Plantáže ležící v nadmořské výšce 1 900 a až 2 350 metrů nad mořem jsou jedinečné díky své vysoké nadmořské výšce. To způsobuje pomalejší zrání kávových třešní, protože teploty jsou nižší a třešně mají více času na vývoj, což přináší super jedinečný profil šálku, který můžete najít pouze v Etiopii.

Farmy a mycí stanice Ana Sora jsou také jedinečné, protože jsou v soukromém vlastnictví a patří Izraeli Degfovi, který se o výrobě kávy naučil vše, když vyrůstal jako dítě manažera družstva a jeho matky prodávající zelená zrna na místní autobusové zastávce.

Až do roku 2018 se veškerá káva zpracovávala přírodním způsobem, ale s blízkou řekou Turo bylo rozhodnuto vyrábět také prané kávy, takže bylo využito využití vody z řeky a vybudována mycí stanice.

Veškerá káva je pěstována ve stínu na následujících stromech: Albizia gummifera, Cordia Africana, luštěniny a také falešné banánovníky.